Методические указания по растениеводческим темам

Методичні вказівки по вивченню теми “Нові районовані сорти кісточкових порід, придатних до поширення в Україні”

Зміст

Вступ

4

1. Сорти яблуні, занесені до державного реєстру сортів рослин, придатних до поширення в Україні у 2006 році

5

Амулет

5

Благодать

5

Гарант

6

Даринка

7

Любава

7

Скіфське золото

8

Ювілейне Міс

9

Власта

9

Скіфянка

10

2. Сорти груші, занесені до державного реєстру сортів рослин, придатних до поширення в Україні у 2006 році

11

Вересневе Дево

11

Весільна

11

Оксамит

12

Посмішка

13

Чистенька

13

Провінціалка

14

Бере Десятова

15

Уманська ювілейна

16

Дитяча

16

Райдуга

17

Катюша

18

Пектораль

18

Кандидатка

19

Вступ

Сорт – це сукупність рослин, отриманих в результаті селекції, яка має визначені морфологічні, біологічні, господарські ознаки та властивості, які є спадковими. В сільському господарстві сорт – основна одиниця, яка при оптимальному підборі дозволяє підвищити продуктивність насаджень, їх стійкість до несприятливих біотичних та абіотичних чинників навколишнього середовища, що напряму впливає на ефективність сільськогосподарського виробництва.

Оптимальний підбір сортів прив’язаний до конкретної ґрунтово-кліматичної зони. Для полегшення підбору сортів введено їх районування. Для України виділено три ґрунтово-кліматичних зони – Степ, Лісостеп та Полісся. Кількість та реєстровий склад сортів постійно оновлюється та поліпшується. Оновлення для легкості виконується щорічно, тобто кожного року до існуючого Реєстру додаються нові, більш високопродуктивні сорти і виводяться з нього менш інтенсивні, або менш придатні сорти.

Матеріали наведені в Методичних вказівках ґрунтуються на даних, представлених в офіційному сайті Державної служби з охорони прав на сорти рослин, що введені для 2007 року.

Мета: Ознайомити майбутніх спеціалістів з кращими районованими сортами плодових порід. Навчити описувати сорти згідно світових і вітчизняних стандартів і правил.

Задачі:

1. Вивчити походження нових районованих сортів, їх основні технологічні властивості.

2. Вивчити екологічні особливості і придатність сортів до вирощування в конкретній грунтово-кліматичній зоні.

Скачать Методичні вказівки в Word

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить

По темам:

История Украины

Культурология

Высшая математика

Информатика

Охотоведение

Статистика

География

Военная наука

Английский язык

Генетика

Разное

Технологиеские темы

Украинский язык

Филология

Философия

Химия

Экология

Социология

Физическое воспитание

Растениевосдство

Педагогика

История

Психология

Религиоведение

Плодоводство

Экономические темы

Бухгалтерские темы

Маркетинг

Иностранные языки

Ветеринарная медицина

Технические темы

Землеустройство

Медицинские темы

Творчество

Лесное и парковое хозяйство

Агрономия

Преподавателям

Юридические темы