Технологія і обладнання переробки та зберігання сільськогосподарської продукції
  • Регистрация
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Рейтинг 4.50 (1 Голос)

Апарат ОТW-Z фірми «Бюлер» (Швейцарія), що працює за принципом киплячого шару, входить в установку, схема якої показана. В сушильно-охолоджуючу камеру 8 апарату повітря, обчищене у фільтрі 1, подається вентилятором 2 через нагреватель 3. Повітровід з’єднується з апаратом гнучким рукавом 4.

На вхідному патрубку апарату встановлений пульсатор 5, одержуючий обертання від електродвигуна 6. Усередині камери 8 розташована перфорована сталева перегородка 9, отвори в якій значно менше розмірів частинок оброблюваного продукту, який входить через патрубок 7 і виходить через патрубок 15. Лопаті пульсатора періодично перекривають надходження повітря під перегородку 9, що створює умови для виникнення киплячого шару і здійснення необхідного технологічного процесу: сушки, охолоджування або комбінації того і іншого.

Сушильний – охолоджувальний апарат OTW-Z

Рис - Сушильний – охолоджувальний апарат OTW-Z: а – схема; б – сушильна камера

Якщо після сушки вимагається охолодити оброблюваний продукт (наприклад, в цукровому виробництві кристали цукру спочатку сушать, а потім охолоджують), то установку забезпечують фільтром 13, вентилятором 14 і перегородкою 16, подаючої холодне повітря в необхідному напрямі. Якщо вимагається тільки охолодити продукт, то в основній магістралі відключають нагрівач 3.

Що подається в апарат вентиляторами 2 і 14 повітря створює надмірний тиск. Тому зайва кількість повітря разом з дрібними частинками відсмоктується вентилятором 11. Між апаратом і вентилятором встановлюється циклон 10. Відокремлені від повітря частинки нагромаджуються в збірці 12.

Сушильна камера апарату ОТW-Z  виконана з листової сталі у вигляді призматичного корпусу, встановленого на опорах 11 і 13. Корпус забезпечений також вхідним 4 і вихідним 10 отворами для оброблюваного продукту. Через отвір 7 подається гаряче або холодне повітря, яке після теплообмінного процесу відсисається через патрубок 5.

Для поліпшення транспортування продукту через робочу зону усередині апарату може бути встановлений скребковий конвейєр. В цьому випадку приводний вал 7 одержує обертання від електродвигуна 8, а вал 2 є натяжним.

Візуальний контроль над технологічним процесом здійснюється через прозорі вікна 3, які закриваються замками 6 і відкидаються у разі потреби на шарнірах 12. Торцева кришка 9 забезпечує доступ до приводного валу 7 і розвантажувальному отвору 10.

Технологічний процес здійснюється таким чином.

Належний обробці продукт поступає в апарат і в киплячому шарі переміщається по перфорованій перегородці. Гаряче або холодне повітря пронизує весь шар, що значно інтенсифікує теплообмін. У разі потреби продукт переміщається по робочій зоні за допомогою механічного пристрою, наприклад скребковим конвеєром.

Апарат ОТW-Z - 4.0 out of 5 based on 1 vote

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить

По темам:

История Украины

Культурология

Высшая математика

Информатика

Охотоведение

Статистика

География

Военная наука

Английский язык

Генетика

Разное

Технологиеские темы

Украинский язык

Филология

Философия

Химия

Экология

Социология

Физическое воспитание

Растениевосдство

Педагогика

История

Психология

Религиоведение

Плодоводство

Экономические темы

Бухгалтерские темы

Маркетинг

Иностранные языки

Ветеринарная медицина

Технические темы

Землеустройство

Медицинские темы

Творчество

Лесное и парковое хозяйство