Технологія і обладнання переробки та зберігання сільськогосподарської продукції
  • Регистрация
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Рейтинг 0.50 (1 Голос)

Технологія виробництва пастеризованого молока.

Переробка цільного молока на пастеризоване молоко ефективно лише до об’єму максимальної реалізації на місцевому ринку збуту. Надлишки використовуються для виробництва інших цельномолочних продуктів.

Пастеризоване молоко випускається нормалізованим по жирності з фасовкою в поліетиленовий пакет, пюр - пак, глек, склотару, пластикову пляшку. Побічним продуктом є вершки, які звичайно фасують або проводять з них сметану, масло.

Нижче приведені технологічні рішення для виробництва деяких молочних продуктів.

Технологія виробництва пастеризованого молока

Рис -  Технологічна схема виробництва пастеризованого молока.

Призначення: виробництво пастеризованого молока:

· Основний продукт - нормалізоване по жирності і пастеризоване молоко.

· Побічний продукт - вершки.

· Фасовка - поліетиленовий пакет 0.5 л, 1л, “Пюр-пак”, фасовка “глек”.

Молоко, що поступає на виробництво з ферм, перекачується (1) відцентровим самовсмоктуючим насосом в ємність терезів (2) або через лічильник молока і охолоджується в пластинчастому охолоджувачі (3).

Охолоджене молоко температурою +2...4 градуса резервується в ємкостях тривалого зберігання.(2)

Відцентровим насосом молоко поступає в пластинчасту пастеризація-охолоджувальну установку, де пастеризується в секції пастеризації, охолоджується в секції охолоджування установки. Теплоносій - пароводяна суміш, хладагент - крижана вода.

У секції регенерації при температурі +40 градусів молоко, проходячи через сепаратор-нормалізатор-слівковідділитель з очищенням, розділяється на нормалізоване по жирності молоко і вершки.

Відсепаровані вершки прямують в буферну ємність для подальшої переробки, або на фасування.

Нормалізоване молоко з секції охолоджування пастеризація-охолоджувальної установки молочним насосом подається в ємність тривалого зберігання, де бережеться до моменту фасування.

Фасування здійснюється в поліетиленовий пакет на молокорозливочному автоматі АТ-111 або напівавтоматі.

Технологія виробництва пастеризованого молока - 0.0 out of 5 based on 1 vote

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить

По темам:

История Украины

Культурология

Высшая математика

Информатика

Охотоведение

Статистика

География

Военная наука

Английский язык

Генетика

Разное

Технологиеские темы

Украинский язык

Филология

Философия

Химия

Экология

Социология

Физическое воспитание

Растениевосдство

Педагогика

История

Психология

Религиоведение

Плодоводство

Экономические темы

Бухгалтерские темы

Маркетинг

Иностранные языки

Ветеринарная медицина

Технические темы

Землеустройство

Медицинские темы

Творчество

Лесное и парковое хозяйство