Технологія і обладнання переробки та зберігання сільськогосподарської продукції
  • Регистрация
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Рейтинг 0.00 (0 Голоса)

Правила узяття середньої проби молока (ГОСТ 13928-84)

Прилади і реактиви: Мутовка, металева трубка діаметром 9 мм, черпаки на 250 мл, пляшки на 100-250 мл, пробки, 40%-ний формалін, 33% розчин перекису водню, 10%-ний розчин двухромовокислого калія, циліндри на 250 мл [13, 14].

Відбір середньої проби молока - одна з найважливіших умов правильного визначення якості - проводять в різних виробничих умовах строго пропорційно кількості наявного молока. Середня проба повинна точно характеризувати удій або партію молока в цілому. Для повного аналізу середня проба на молочних заводах складає 500 мл, в лабораторіях ветсанекспертізи на ринках - 250 мл, при дослідженні тільки кислотності і жиру достатньо мати 50 мл молока. Для рівномірного розподілу жиру перед узяттям проби молоко ретельно перемішують повільним круговим рухом мутовки, занурюючи її зверху вниз і назад 8-10 разів.

Проби молока відбирають лудженою металевою трубкою діаметром 9 мм, трубку занурюють поволі, строго вертикально до дна, потім щільно закривають отвір великим пальцем, виймають трубку і молоко переливають в чисту суху пляшку з гумовою або кірковою пробкою. На етикетках записують кличку і індивідуальний номер корови, назву ферми, дату відбору проби.

Від однорідного молока, що випускається у флягах, відбирають 5% від загальної кількості і потім з них беруть середню пробу 500 мл. Від молока, розфасованого в пляшки і пакети, беруть залежно від кількості 2-5 упаковок. По нормі від корови або групи корів беруть середню пробу від 2-добового суміжного удою пропорційно його величині, але щоб в цілому вийшло 250 мл [13, 14, 15].

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить

По темам:

История Украины

Культурология

Высшая математика

Информатика

Охотоведение

Статистика

География

Военная наука

Английский язык

Генетика

Разное

Технологиеские темы

Украинский язык

Филология

Философия

Химия

Экология

Социология

Физическое воспитание

Растениевосдство

Педагогика

История

Психология

Религиоведение

Плодоводство

Экономические темы

Бухгалтерские темы

Маркетинг

Иностранные языки

Ветеринарная медицина

Технические темы

Землеустройство

Медицинские темы

Творчество

Лесное и парковое хозяйство