Технологія і обладнання переробки та зберігання сільськогосподарської продукції
  • Регистрация
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Рейтинг 0.00 (0 Голоса)

ОСНОВНІ ТЕХНОЛОГІЧНІ ПРОЦЕСИ ПІДГОТОВКИ ЗЕРНА ДО ПОМОЛУ

При переробці зерна, особливо при сортових помелах, основне значення має правильна організація підготовки зерна до помелу. Від того, в якому ступені зерно обчищено, підготовлена оптимальна технологічна вогкість і понижена зольность, залежить багато в чому успіх в отриманні кінцевих результатів при помелі зерна, тобто вихід і якість борошна.

Процес підготовки зерна до помелу в зерноочисному відділенні борошномельного заводу підрозділяється на три етапи:

· виділення з маси зерна смітної і частково зернової домішки, а також металломагнітних домішок;

· кондиціонування зерна;

· остаточне виділення смітної домішки, лущення і полірування поверхні зерна, додаткове зволоження оболонок перед першою драною системою.

При очищенні зерна використовуються сухий і мокрий способи обробки поверхні зерна.

Загальна оцінка роботи зерноочисного відділення визначається порівняльним аналізом проб зерна, що поступає на очищення і спрямовуваного після очищення в розмельне відділення на першу драну систему.

Після очищення і підготовки в зерноочисному відділенні зерно, спрямовуване на помел, повинне відповідати наступним нормам якості:

· вогкість при сортових помелах пшениці повинна бути до 16,5 % і при помелах іржі - від 13,5 до 15 % [4]. Верхня межа вогкості забезпечується для зерна з високою склоподібністю, а також для борошномельних заводів з пневмотранспортом. При шпалерних помелах пшениці і іржі вогкість повинна бути на рівні, забезпечуючому отримання стандартної по вогкості борошна;

· зміст смітної домішки повинен бути не більше 0,4 %, зокрема куколя не більше 0,1 % [4].

Основна задача зерноочисного відділення борошномельного заводу полягає у відділенні з партії зерна, що поступило для переробки, неповноцінних зерен (щуплих, недорозвинених), видаленні домішки інших культур і різних бур’янів, очищенню її від мінеральних домішок і видаленні металломагнітних домішок. Для поліпшення технологічних властивостей зерна, підвищення якості готової продукції і збільшення відбору борошна високих сортів проводять гидротермічеськую обробку зерна (ГТО) - зволоження («гарячіше» або «холодне») з подальшим відволожуванням.

Зерно очищують від домішок і готують до помелу в зерноочисному відділенні борошномельного заводу на машинах, послідовність використовування яких встановлена розробленою схемою технологічного процесу.

Виключення з роботи машин, передбачених схемою, або обвід потоку зерна мимо машин забороняється. Заставою ефективної роботи зерноочисного відділення і всього борошномельного заводу в цілому є стабільний потік зерна, що забезпечує безперебійну роботу розмельного відділення. Для кількісного контролю потоку зерна на початку і в кінці технологічної схеми зерноочисного відділення необхідно мати терези або витратоміри.

Домішки, що знаходяться в зерновій масі, відрізняються від зерна основної культури зовнішніми ознаками і фізичними властивостями.

До зовнішніх ознак відносять: форму, забарвлення, стан поверхні.

До фізичних властивостей відносять: розміри (довжину, ширину і товщину), форму, питому вагу, аеродинамічні властивості - здатність частинки чинити опір повітряному потоку.

Типова схема очищення і підготовки зерна до помелу Зерна основної культури, як правило, значно відрізняються від домішок по цих ознаках.

Рис - Типова схема очищення і підготовки зерна до помелу

Механічне розділення зернової суміші на зерно основної культури, і різні домішки називають сепарацією.

Для очищення застосовують різні зерноочисні машини, в яких відбувається розділення на основі відмінності фізичних властивостей зерна і домішки.

При очищенні зерна необхідно постійно контролювати якість одержуваних відходів на вміст в них годного зерна і не допускати перевищення відбору відходів більш встановлених норм.

Всі домішки, що знаходяться в помольній партії, ділять на три групи: смітні, зернові і металломагнітниє.

Всі відходи, одержувані в процесі очищення, залежно від вмісту в них зерна основної культури діляться на три категорії.

Контроль відходів на борошномельних заводах проводять на буратах (I і II пропуск).

На бурат № 1 необхідно спрямовувати:

- проходи через підсівні сита сепараторів першої і другої систем сепарації;

- важкі относи обоєчної машини з металевим циліндром;

- аспіраційні относи з першої і другої систем сепарації.

На бурат № 2 необхідно спрямовувати:

- проходи через підсівні сита і аспіраційні относи третьої системи сепарації;

- відходи з обоєчних машин і щіткових машин, встановлених на третьому етапі підготовки зерна до помелу.

Змішувати перед контролем відходи перших двох систем сепарації і третьої системи не слід.

При контролі відходів на буратах необхідно прагнути до якнайповнішого витягання повноцінних зерен, одержуваних сходом, і спрямовувати їх на сепарацію. Проходи буратов подрібнюють в дробарках або вальцьових верстатах для подальшого використовування їх в кормових цілях.

Необхідність ретельного очищення помольної партії від всіх сторонніх домішок пояснюється тим, що не видалені домішки в процесі помелу зерна можуть потрапити в борошно і понизити його якість.

Крім того, домішки, що поступають разом із зерном на переробку, негативно впливають на вихід готової продукції. За кожний відсоток смітної домішки, що перевищує базисну норму, на цю ж величину знижується вихід борошна і збільшується вихід відходів.

Один із способів відділення домішок від основної культури заснований на відмінностях аеродинамічних властивостей зерна.

Аеродинамічні властивості частинок залежать від їх розміру і форми, маси, стану поверхні і положення частинки по відношенню до повітряного потоку.

Основними машинами для виділення домішок, відмінних від зерен основної культури аеродинамічними властивостями, є повітряні сепаратори.

Найпоширенішою конструкцією повітряного сепаратора є аспіраційна колонка, де зерно, проходячи рівномірним шаром по похилих площинах, піддається багатократній обробці повітрям, яке відносить в осадкову камеру относи. Робота колонки вважається ефективною, якщо за один пропуск віддаляється 75 - 80% легких домішок. Аспіраційну колонку застосовують для виділення із зернової маси пилу, полови і інших легких домішок, а також для відділення дрібного і щуплого зерна.

Для видалення із зерна легких домішок застосовують також аспіратор БДА.

Аспіратор БДА із замкнутим циклом повітря

Рис - Аспіратор БДА із замкнутим циклом повітря: 1 - випускний канал; 2 - відбивний щиток; 3 - вантажний клапан, 4 - приймальний канал; 5 - приймальний бункер; 6 - осадкова камера; 7 - шнек; 8 - повітряна труба; 9 - вентилятор.

Перевагою цієї машини є те, що вона працює на замкнутому постійному об’ємі повітря. Повітря, пронизуючи потік зерна при виході його з приймального каналу 4, захоплює легкі домішки, відносить їх в осадкову камеру 6, де вони осідають вниз і виводяться шнеком 7, а повітря змінює напрям, знов поступає всередину машини, продовжуючи початий цикл очищення.

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить

По темам:

История Украины

Культурология

Высшая математика

Информатика

Охотоведение

Статистика

География

Военная наука

Английский язык

Генетика

Разное

Технологиеские темы

Украинский язык

Филология

Философия

Химия

Экология

Социология

Физическое воспитание

Растениевосдство

Педагогика

История

Психология

Религиоведение

Плодоводство

Экономические темы

Бухгалтерские темы

Маркетинг

Иностранные языки

Ветеринарная медицина

Технические темы

Землеустройство

Медицинские темы

Творчество

Лесное и парковое хозяйство