Технологія і обладнання переробки та зберігання сільськогосподарської продукції
  • Регистрация
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Рейтинг 0.00 (0 Голоса)

ОБЛАДНАННЯ ДЛЯ РОЗФАСОВКИ ПРОДУКТІВ І ГЕРМЕТИЗАЦІЇ ТАРИ

Машина фасувально-пакувальна РТ-УМ-11

Призначення: вагове дозування і упаковка сипких, гранульованих, кристалічних і мелкоштучних харчових продуктів (крупа, макаронні вироби, горіхи, цукровий пісок, чай, цукерки і т. п.).

А також для дозування і упаковки не харчових продуктів, подібної структури, в пакети з термосварної плівки (поліпропілена, поліетилену, ламінуючого паперу) [17].

Технічна характеристика РТ-УМ-11

Продуктивність,  упаковок/мін

до 12

Робочий об'єм бункера,  кг

80

Маса дози,  г

10-2000

Точність дозування,  %

±1

Розмір пакету (ширина x довжина),  мм

70...210; 50...350

Встановлена потужність,  кВт

0,95

Габаритні розміри,  мм

1200x650x2200

Маса,  кг

120

Маса,  кг

120

Машина  фасувально-пакувальна  РТ-УМ-11Особливості:

- складається з машини пакувальної РТ-УМ-01, дозатора вагового мазкі РТ-ДВ-01 і стелажу – підставки;

- можливість переналагодження на різну ширину пакету;

- ваговажильна система на основі тензодатчиків провідних зарубіжних фірм;

- регульована швидкість подачі продукту в приймальний бункер;

- роздільне регулювання температури нагрівальних елементів;

- спеціальний захисний рукав, що дозволяє упаковувати продукти, що сильно порошать;

- пристрій для проколювання пакетів;

- додатково комплектується пристроєм для формування пакетів з плоским дном і пристроєм для нанесення дати;

- можлива спеціальна доробка для фасовки крупноштучних продуктів (пельмені, печення і т. п.) [17].

Закатувальна машини

Машини, що здійснюють герметичне з'єднання кришки з корпусом або горлом консервної тари, називають залежно від способу здійснення цієї операції закатувальна.

Основний вид тари в консервній промисловості - жерстяні і скляні банки.

Жерстяна тара - легка, маса її при рівному об'ємі приблизно в 3 рази менше маси скляної тари. Відношення маси жерстяної тари до маси продукту складає всього 10 - 17%, для скляної тари – 35 - 50% [16, 17, 18].

Санітарна обробка жерстяних банок перед фасовкою здійснюється порівняно легко, миття скляної тари - складний і трудомісткий процес. Жерстяна тара нечутлива до перепадів температур, скляна тара нетермостійка, що ускладнює процеси її миття і подальшої теплової стерилізації консервів.

Виробництво і вживання жерстяної тари легше піддається механізації і автоматизації. Таким чином, фасовка консервів в жерстяну тару зручна як для виробництва, так і для споживачів консервів завдяки наступним обставинам:

- збільшується продуктивність праці;

- зменшуються транспортні витрати;

- усувається небезпека попадання осколків скла і скляного пилу в продукт;

- скорочуються трудові витрати на транспортування тари, її миття, фасовку в неї продукту, загортання,

- стерилізацію, упаковку консервів і їх транспортування

Проте на відміну від скляної тари жерстяні банки схильні до внутрішньої і зовнішньої корозії, для попередження якої необхідно витрачати дефіцитне олово і дорогі лаки, емалі і фарби.

Завдяки прозорості скла багато видів харчових продуктів, особливо фруктові, в скляній тарі виглядають привабливо і споживач може судити про якість консервів. Скляна тара до того ж багатооборотна, повторне використовування жерстяної тари неможливе.

Однобаштова закочувальна шестишпіндельна машина СЗД  є автоматом ротаційного типу безперервної дії. На станині машини закріплено дві стійки, на яких розташований електродвигун. За допомогою рукоятки, муфти і шківа горизонтальний вал приводиться в рух і забезпечує роботу закочувальних головок, які регулюються штурвалом. Закочувальна машина оснащена також магазином для денець, зіркою прийому корпусів (банок), розгінною зіркою, спеціальним механізмом блокування подачі денець за відсутності кришок [16].

Однобаштова закочувальна шестишпіндельна машина СЗД

Рис. - Однобаштова закочувальна машина шестишпінделя СЗД: 1 - станина; 2 - штурвал; 3 - стійка; 4 - вал; 5 - електродвигун; 6 - клинопаскова передача; 7 - муфта; 8 - рукоятка; 9 - магазин для денець; 10 - зірка прийому корпусів; 11 - розгінна зірка.

Корпус банки з приймального пристрою потрапляє на диск механізму прийому, що обертається, і орієнтується в приймальній зірці пружинними спрямовуючими. З приймальної зірки корпус банки передається на розподільну зірку, яка розгонить банки по кроку і швидкості і передає в гнізда механізму подачі. Корпус банки, відомий розподільною зіркою, відхилюючи щуп, включає механізм відсікання денець, який відділяє денце від стопи і подає його до спрямовуючих.

Важіль подаючої зірки веде денце над корпусом банки по гвинтовій спрямовуючій, що опускається вниз, до надягання денець на корпус банки. Гніздо подаючої зірки передає корпус банки з денцем на столик нижнього шпинделя. Нижній шпиндель підіймається і притискує корпус банки з денцем до патрона. Важелі закочувальних роликів, набігаючи на кулачки, зближують закочувальні ролики до центру денця. Спочатку зближуються ролики першої операції, які утворюють шов, а потім ролики другої операції, які остаточно його герметизують. Після закінчення загортання ролики повертаються в початкове положення, звільняючи банку. Нижній шпиндель опускається із загорненою банкою, і спрямовуюча зірка видаляє банку з машини. Роботи машину обслуговує один працівник, який стежить за роботою машини і наповнює магазин денцями.

Крім того, в даний час вітчизняна промисловість випускає наступні види машин.

Автоматична дозовочно-укупорочна машина
Б4-ДУМ1-1
для круглих металевих банок 10 по ГОСТ 5981-88 [16].

Машина призначена для дозування продукту низької і середньої в'язкості, заповнення ним банки з подальшим її закоченням.

Машина забезпечена пристроєм для маркування і рахунку банок, програмним пристроєм з світловою індикацією для зміни режиму роботи, пристроєм безступінчатого регулювання продуктивності, пристроєм зливу продукту, плавним пуском і зупинкою за заданою програмою, паровакуумним пристроєм.

У системі управління передбачені входи і виходи, що дозволяють підключити її в АСУТП.

Технічна характеристика

1. Продуктивність, бан/хвил. до 620

2. Оброблювана тара банка 10 по ГОСТ 5981 – 88

3. Встановлена потужність, кВт,

- привода 7,5

- електрошкапи 1,4

4. Габаритні розміри, мм, не більш 3855 х 2090 х 1825

5. Маса, кг, не більш 4790

Машина дозовочно-укупорочня марка Б4-ДУМ-1-1 придатна для розфасовки продуктів дитячого харчування, зокрема на м'ясній основі [16, 18].

Особлива увага надана зменшенню втрат продукту, зокрема за рахунок протоки.

Управління швидкістю розгону і гальмування машин, а також зниження швидкості роботи при зменшенні підпору банок здійснюється програмованим управляючим мікропроцесором.

Машина має вбудований осушувач для пари. Всі деталі, дотичні з продуктом, виконані з високоякісної неіржавіючої сталі, деталі тракту банок – з некорродірующих матеріалів. Для обробки застосовані лакофарбні покриття підвищеної стійкості.

Лінії дозувально-закочувальні роторні марки Б4-КрП-1 і Б4-КрП-2 для круглих металевих банок по ГОСТ 5981-82 [17, 18]

Лінії призначені для дозування продуктів низької і середньої в'язкості, заповнення ним банок з подальшим їх закоченням.

Характеристика дозувально-закочувальних ліній представлені в таблиці.

Таблиця - Характеристика дозування-закочувальних ліній.

Найменування показників

Величина параметри і характеристика

Б4-КрП-1

Б4-КрП-2

Діапазон продуктивності

бан/хвил.

-00

Від 125 до 250

-01

від 80 до 160

від 80 до 160

Фасовані продукти

Рідкі і пюреобразниє продукти (соки, соуси, згущене молоко, майонез, повидло, джем в гарячому стані)

Рідкі і пюреобразні продукти (соки, соуси, згущене молоко, майонез, повидло, джем в гарячому стані)

Оброблювані банки по ГОСТ 5981-82

Місткість, см3

70…1 000

250…1 000

Величина дози, см3

до 160, до 320, до 1 000

до 160, до 320, до 1 000

Встановлена потужність, кВт

4

3

Габаритні розміри, мм

2550х1480х1650

2550х1480х1650

Маса, кг

3 600

3 400

       

Лінії забезпечені пристроєм безступінчатого регулювання продуктивності.

Лінії, за способом наповнення, здатні проводити:

- заповнення вільного об'єму банок продуктами малої в'язкості;

- об'ємне дозування і наповнення банок продуктами малої і середньої в'язкості.

Також на лінії можуть бути встановлені:

- маркер кришок з комплектом маркувальних пуансонів;

- пристрій подачі пари для підігріву ним кришок і заповнення підкришечного простору банок.

Машина фасувальна Л5-ВРА призначена для розливу по об'єкту лікерогорільчаних виробів «тихих» вин і інших негазованих харчових рідин [16].

Всі елементи машини, що контактують з розливаним продуктом, виготовлені з високоякісної неіржавіючої сталі. Відсутність гумових деталей з фасувальному пристрої виключає попадання шкідливих домішок в готовий продукт.

У лініях надана особлива увага зменшенню втрат продукту, зокрема за рахунок протоки.

Всі деталі, дотичні з продуктом, виконані з високоякісної неіржавіючої сталі, деталі тракту банок – з некорродірующих матеріалів, для обробки застосовані лакофарбні покриття підвищеної стійкості.

Нова компоновка лінії полегшує вбудовування її в технологічні лінії по виробництву консервів.

Нове компонувальне рішення ліній полегшує зручність їх обслуговування.

Технічна характеристика

Продуктивність, бут/год 3500-7000

Встановлена потужність, кВт 1,1

Кількість фасувальних пристроїв, шт. 28

Габаритні розміри, мм 1660 х 1590 х 2000

Маса, кг 1900

Машина дозувально-закочувальна марки Б4-ДУС4-1 придатна для розфасовки продуктів дитячого харчування, зокрема на м'ясній основі [16].

Особлива увага надана зменшенню втрат продукту, зокрема за рахунок протоки.

Машина має вбудований осушувач для пари замість паро-вакуума.

Всі деталі, дотичні з продуктами, виконані з високоякісної неіржавіючої сталі, деталі тракту банок з некорродірующих матеріалів, для обробки застосовані лакофарбні покриття підвищеної стійкості.

Автомат фасувально-пакувальний для сипких продуктів АФСП-1. Служить для фасування і упаковки в автоматичному режимі легко сипучих продуктів типу круп, що помірно порошаться, в пакети з поліетиленової плівки. Вживання автомата моделі АФСП-1 дозволяє виключити ручну працю при фасовці і упаковці сипких продуктів, підвищити продуктивність; підвищити термін зберігання продуктів; створити привабливість упакованої продукції.

Технічна характеристика

1.Тип автомата вертикальний, лінійний, . переривистої дії, . .. автоматичної дії

2.Технічна продуктивність,

пак/год 1200

3.Спосіб дозування об'ємний

4.Маса наповненого пакету, кг 0,5 і 1,0

5.Тип фасованого продукту легко сипкі, помірно порошисті продукти типу круп.

6.Точність дозування:

-при фасовці круп, ±1

-при фасовці інших продуктів, % ±2

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить

По темам:

История Украины

Культурология

Высшая математика

Информатика

Охотоведение

Статистика

География

Военная наука

Английский язык

Генетика

Разное

Технологиеские темы

Украинский язык

Филология

Философия

Химия

Экология

Социология

Физическое воспитание

Растениевосдство

Педагогика

История

Психология

Религиоведение

Плодоводство

Экономические темы

Бухгалтерские темы

Маркетинг

Иностранные языки

Ветеринарная медицина

Технические темы

Землеустройство

Медицинские темы

Творчество

Лесное и парковое хозяйство