Технологія і обладнання переробки та зберігання сільськогосподарської продукції
  • Регистрация
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Рейтинг 0.00 (0 Голоса)

ОБЛАДНАННЯ ДЛЯ ВИРОБНИЦТВА СУХОГО МОЛОКА

Для сушки молока і рідких молочних продуктів найбільше поширення набули вальцові і распилові сушарки. Для сушки твердих молочних продуктів частіше застосовують камерні, стрічкові і барабанні сушарки, рідше — сублімації і з «киплячим» (псевдозрідженим) шаром.

Вальцові сушарки. В цих сушарках теплота передається від нагрітої поверхні їх виконавського органу до висушуваного матеріалу при безпосередньому зіткненні. Вони мають два що обертаються один назустріч іншому порожнистих барабана (рис.2.44, а) і тому називаються двухвальцовимі. Один з барабанів знаходиться в рухомих підшипниках, що дозволяє регулювати зазор між барабанами, а отже, і товщину плівки висушуваного матеріалу.

Сушарки для молока і молочних продуктів

Рисунок -  Сушарки для молока і молочних продуктів: а —вальцова: 1 — барабани; 2— ножі; 3— живильник; 4— витяжний патрубок; 5—шнеки; 6— порожнистий вал; би — распилова: 1 — сушильна камера; 2— розпилювач; 3— вентилятор; 4— фільтри камери; 5 — скребок; 6— шнек.

 

Продукт, що підлягає сушці, подається живильником на робочу поверхню барабанів і утворює на їх поверхні тонку плівку. У міру обертання барабана продукт висушується, знімається ножем, а потім шнеком відводиться за межі пристрою. Барабани сушарки обігріваються парою, що подається в порожнистий вал, через цей же вал відводиться і конденсат пари. Повітря, що відносить випаровану вологу, йде у витяжний патрубок. Барабани обертаються з частотою 24 мін -1.

Распилові сушарки. Складаються з сушильної камери (рис. 2.41,6), виконаної у вигляді порожнистої башти діаметром до 5 м і заввишки до 8 м. Продукт, що поступає в сушарку, розпилюється у верхній її частині дрібними краплями.

Це досягається розбризкуванням через форсунки під великим тиском, пневматичним розпилюванням за допомогою стислого повітря або відцентрових розпилювачів. Завдяки високій дисперсності продукту і великої поверхні контакту з сушильним агентом, тривалість сушки в таких апаратах невелика. Як теплоносій служить обчищений у фільтрах і нагрітий до 135...140 °С в калориферах повітря. Напрям його руху продукту, що відносно розпилюється, може бути прямоточним, противоточним і перехресним.

Висушений продукт у вигляді порошку падає на дно камери і скребком подається до шнека, який відводить його з сушарки. Для уловлювання порошку висушеного продукту застосовують рукавні фільтри і відцентрові циклони.

Рукавні фільтри складаються з металевого кожуха, розділеного на нижню, середню і верхню частини перегородками.

Рукавні фільтри

Рисунок -  Рукавний фільтр: а — в процесі фільтрування; 6— в процесі струшування; 1 — стрижень; 2— важіль; 3 — двуплечий важіль; 4 — пружина; 5—кулачок; 6— клапан; 7— верхня частина кожуха повітрявода;8— вісь; 9 і 16 — перегородки; 10 — рама; 11 — тяга; 12—середня частина кожуха; 13— рукав; 14— повітрявод; 15—нижня частина кожуха.

 

Нижня частина з’єднується з повітряводом, що відходить від сушильної камери. В середній частині розташовані спеціальні рукави. Рукави прикріплені нижньою частиною до перегородки, а верхньої — до дисків, підвішених до рами. Перегородка сполучена тягою з важелем, притискуваним пружиною. Довжина рукава 2000 мм, діаметр 190 мм, фільтруюча поверхню кожного рукава 1,2 м2, продуктивність по повітрю 86 м3/хвил. У перегородках, що розділяють кожух на частини, є отвір. Верхня частина закривається клапаном, що обертається. Ця частина сполучена системою важелів із стрижнем, на який надіта пружина. Повітря поступає у фільтр по повітряводу і, що відсисається відцентровим вентилятором, потрапляє в рукав через верхню частину кожуха. Порошок осідає на внутрішній поверхні натягнутих рукавів, в яких створюється розрідження.

У верхній частині фільтру розташований вал, з укріпленим на ньому кулачком, що робить один оборот протягом 2...3 хвил. Коли кулачок підходить до важеля, він відкриває клапан, і відсмоктування повітря з корпусу фільтру припиняється, а через отвір перегородки, що відкрився, повітря поступає в середню частину фільтру. В цей час важіль притискує двуплечий важіль до ексцентрикового кулачка. У момент падіння важеля з виступу кулачка відбувається енергійне струшування рукавів. При цьому частинки порошку струшуються з внутрішньої поверхні рукавів і падають в нижню конічну частину кожуха, звідки відводяться шнеком на вивантаження.

 

Камерні сушарки. Вони звичайно мають вид шафи, в якій на стелажах або ситах висушується матеріал. Сушарка має примусову циркуляцію теплоносія і може виконуватися з одним або декількома підігрівачами повітря. У цих сушарках повітря за допомогою вентилятора подається на основний підігрівач і в камеру сушарки, в якій на полицях знаходиться висушуваний матеріал. Проробляючи зигзагоподібний шлях, повітря додатково підігрівається в теплообмінниках. Відпрацьоване повітря виходить через трубу у верхній частині сушарки. Частина цього повітря може бути повернена через регулюючий шибер.

Стрічкові сушарки. В харчовій промисловості застосовують четирех - і п’ятиярусні сушарки. Сушарки працюють при атмосферному тиску.

Сушарки для молока і молочних продуктів

Рис -  Сушарки для молока і молочних продуктів: а — камерна: 1 — теплообмінники; 2 — вентилятор; 3 — підігрівач; 4 — шибер;5 — полиці;б — стрічкова: 1 — конвейєр; 2— нагрівач; 3—вентилятор; 4 — труба.

Четирех’ярусна сушарка складається з чотирьох сітчастих конвейєрів, кожний з яких має індивідуальний привід. Живий перетин сітчастої стрічки конвейєра близько 50 %. Між гілками конвейєрів розташовані трубчасті ребристі нагрівачі, що обігріваються парою. Повітря поступає від вентиляторів і проходить перехресним по відношенню до матеріалу потоком через всі стрічки сушарки. Відпрацьоване повітря віддаляється за допомогою парасольки і труби. Швидкість руху стрічки регулюється варіатором в межах 0,1..0,7м/хвил.

Барабанні сушарки. Основною їх частиною є барабан, до внутрішньої сторони якого по всій довжині похило приварені ребра. Барабан встановлений на двох парах опорних роликів з невеликим (біля 5°) ухилом у бік руху висушуваного матеріалу. Він приводиться в обертання за допомогою зубчатого вінця, надітого на барабан і знаходився в зачепленні із зубчатим колесом редуктора. Частота обертання барабана 1...8 хвил-’. Діаметр його залежить від продуктивності сушарки і складає 1200...2800 мм. Барабанні сушарки використовують при сушці таких сипких матеріалів, як молочний цукор і казеїн. Вологий продукт завантажується живильником і за допомогою ребер переміщається уздовж барабана. Повітря, нагріте в паровому калорифері до 130..140°С, проходить через барабан, віддає теплоту продукту і відсисається вентилятором через циклон в атмосферу. Виділені в циклоні дрібні частинки сухого продукту подаються разом з його основним потоком на вивантаження.

Сушарки для молока і молочних продуктів

Рисунок -  Сушарки для молока і молочних продуктів: а — барабанна:1 — барабан; 2 — зубчатий вінець; 3— вентилятор; 4—циклон; 5—пристрій відведення готового продукту; 6—опорні ролики; 7—зубчате колесо редуктора; б — сублімаційна: 1 — субліматор; 2 — десубліматор; 3 — вакуум-насос;4 — бак; 5—насос; в — багатокамерна з псевдозрідженим слоем:1, 2, 3— камери; 4— перегородки; г — однокамерна з псевдозрідженим шаром і перемішуючим пристроєм: 1— грати; 2—перемішуючий пристрій

 

Сушарки сублімацій. Вони працюють при залишковому тиску 0,1...0,3 кПа. Процес сушки здійснюється при негативних температурах, і вода в продукті знаходиться у вигляді льоду. При цьому випаровування вологи відбувається без його плавлення, тобто сублімацією. Апарат відноситься до сушарок періодичної дії, складається з субліматора (сушильної камери), десубліматора (конденсатора-виморажівателя) і вакууму-насос . Необхідною частиною є холодильна установка для охолоджування конденсату (на схемі не показана). Усередині субліматора розміщені полиці з порожнистих плит, в які насосом з бака в процесі сушки подається гаряча вода. На полицях розміщуються дека з висушуваним продуктом.

Сушарки з «киплячим» (псевдозрідженим) шаром. Їх можна застосовувати для сушки казеїну і інших харчових продуктів.

Процес сушки в «киплячому» шарі дозволяє збільшити поверхню контакту висушуваного матеріалу з теплоносієм (звично повітрям), а отже, зменшити розміри сушарки. Це інтенсифікує видалення вологи з продукту і значно скорочує тривалість сушки.

Сушарки у вихровому псевдозрідженому шарі можуть бути одне-і багатокамерні. Деякі сушарки комплектують перемішуючими пристроями, які перешкоджають утворенню грудок висушуваного продукту.

Однокамерна сушарка працює таким чином. По повітряводам повітря вентилятором подається в блок калориферів і нагрівається до 110..130 ºС, потім поступає в апарат і приводить в стан «кипіння» висушуваний матеріал. Відпрацьоване вологе повітря через фільтр-пастку викидається в атмосферу. В процесі сушки продукт безперервно переміщається під дією повітря до місця вивантаження.

У багатокамерній сушарці (рис. 2.44, в) кожна камера має свої параметри теплоносія. При цьому між камерами є перегородки, які перешкоджають змішуванню різного по ступеню сухості продукту. На рис. 2.44, г представлена сушарка з перемішуючим пристроєм. Нагріте повітря подається під грати в першу зону. Він забезпечує створення «киплячого» шару, переміщення його в подальші зони і вивантаження з сушарки готового продукту. Висота псевдозрідженого шару для казеїну 210...250 мм. Вогкість продукту в процесі сушки знижується з 55...65% до 10...12%.

 

Обладнання для сушки молока і рідких молочних продуктів.

 

Двухвальцовая атмосферна сушарка входить до складу сушильно-дробильного агрегату СДА-250, призначеного для виробництва сухого знежиреного молока.

Основними частинами сушарки є два порожнистих чавунних вальца діаметром 0,8 і завдовжки 1 м. З торців вальці мають знімні днища. До одного з них прикріплена порожниста цапфа, через яку по паропроводу підводиться пара для нагріву вальців і по трубі відводиться конденсат. Тиск пари 350...500 кПа дозволяє нагрівати вальци до 110...130°С .

Двухвальцовая атмосферна сушарка

Рисунок -  Сушильно-дробильний агрегат СДА-250: 1 — двигун; 2—редуктор; 3 — огорожа; 4—відкрита зубчата передача; 5 —сушилка; 6—витяжна парасолька; 7—колектор; 8—дробарка; 9—сальниковий пристрій; 10— шнек.

 

Осі одного з вальцов мають рухомі підшипники, що дає можливість регулювати зазор між ними від 0 до 6 мм. В робочому положенні він складає 0,6...1 мм. Обертання вальцов назустріч один одному з частотою 24 мін-1 здійснюється від електродвигуна через редуктор і відкриту зубчату передачу.

Уздовж кожного валу встановлений колектор, за допомогою якого заздалегідь нагріте до 55...60 ºС молоко подається тонким шаром на робочі органи. По всій довжині вальцов нижче за колектор розміщений ножовий механізм, що складається з ножа і притискного пристрою. Зрізаюча ножем тонка плівка молока по похилих щитах поступає в подовжні шнеки, звідки поперечним шнеком транспортується в нижню частину дробарки і ковшами ланцюгового елеватора закидається для помелу і просівання.

Розмелюючий пристрій дробарки складається з того, що обертається била і просівача. Мелений продукт у вигляді порошку висипаєтся з бункера дробарки в бочки або мішки. Водяні пари, що утворюються при сушці продукту, відсисаються через систему витяжки, що складається з парасольки, повітрявода і вентилятора.

Продуктивність сушарки по випарованій волозі 230...250 кг/год, середня витрата пари на 1 кг випарованої вологи 0,5 кг. Потужність приводу сушарки, дробарки і вентилятора відповідно 7,5; 0,8 і 2,2 кВт.

 

Обладнання для сушки твердих молочних продуктів

Вібраційна сушаркаВібраційна сушарка  для сушки молочного цукру складається з підстави, спірального жолоба, станини, електродвигуна, ексцентрикового механізму, завантажувального бункера і збірки сухого продукту. В підставі сушарки між опорами закріплена дюралюмінієва трубка з набитим на ній жолобом, що має змінний крок витків і ширину 100 або 200...250 мм. Він пов’язаний з пружинною амортизацією і в процесі роботи під дією електродвигуна і ексцентрикового механізму скоює поворотно-поступальну ходу.

Рисунок - Вібраційна сушарка: 1 — збірка сухого продукту; 2— нижня цапфа; 3— верхня цапфа; 4 — завантажувальний бункер; 5 —пружинний амортизатор; 6 —верхня опора; 7—спіральний жолоб; 8 — підстава; 9—нижня опора; 10— станина; 11 — електродвигун; 12— ексцентриковий механізм.

 

Вологий молочний цукор з центрифуги поступає в завантажувальний бункер сушарки, з нього — у вібруючий жолоб. В результаті вібрації жолоба цукор знаходиться в зваженому стані. Назустріч рухомому по спіралі продукту знизу верх переміщається гаряче повітря. При контакті сировини і повітря здійснюється процес сушки.

Позитивний ефект сушки продукту в зваженому стані в апаратах з вібруючим робочим органом реалізований також у вібраційній конвективній сушарці СВК-1,0/4,0. Вона призначена для досушки і охолоджування сипких, зернистих і порошкоподібних матеріалів, не схильних до налипання і мають частинки розмірами від 0,05 до 5 мм. Сушарка входить до складу установки ОСВ-1, її можна використовувати як окреме обладнання. Робочий орган сушарки скоює коливальні рухи амплітудою 1 ...4 мм і частотою 12,5 Гц. Температура повітря 160...180 ºС, що подається на сушку. Продуктивність по випарованій волозі близько 150 кг/год.

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить

По темам:

История Украины

Культурология

Высшая математика

Информатика

Охотоведение

Статистика

География

Военная наука

Английский язык

Генетика

Разное

Технологиеские темы

Украинский язык

Филология

Философия

Химия

Экология

Социология

Физическое воспитание

Растениевосдство

Педагогика

История

Психология

Религиоведение

Плодоводство

Экономические темы

Бухгалтерские темы

Маркетинг

Иностранные языки

Ветеринарная медицина

Технические темы

Землеустройство

Медицинские темы

Творчество

Лесное и парковое хозяйство