Технологія і обладнання переробки та зберігання сільськогосподарської продукції
  • Регистрация
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Рейтинг 0.00 (0 Голоса)

Маслоутворювач ТОМУ-2М складається з трьох циліндрів, в кожному з них обертається витесний барабан, на якому закріплено два плоскі ножі, знімаючі отверділий шар ВЖС з внутрішньої поверхні циліндра. В сорочки циліндрів підводяться розсіл і крижана вода. ВЖС з ванни нормалізації подають насосом (ротаційним або шестерним) в нижній циліндр маслоутворювача, охолоджуються і витісняються в другий і потім третій циліндри. В другому циліндрі починається зона кристалізації: у всьому об’ємі вершків починається масова кристалізація трігліцеридів, яка супроводжується зміною фаз. Тривалість перемішування складає 140-160 секунд взимку і 180-200 секунд влітку. Режим роботи маслоутворювача контролюють по температурі ВЖС. Рекомендується при температури поступаючих в апарат ВЖС 60-70 °С підтримувати температуру на виході з маслоутворювача 13-16 °С.

Маслоутворювач ТОМУ-2МТОМУ-2М - Маслоутворювач

Маслоутворювач ТОМУ-2М

Принцип дії і призначення. Маслоутворювач – основний елемент ліній потокового виробництва вершкового масла. В маслоутворювачі відбувається перетворення високожирних вершків у вершкове масло. Емульсія типу "жир у воді" під дією механічної і теплової дії звертається в емульсію типу "вода в жирі". Всі складові частини вершків тонко розподіляються в безперервній жировій фазі масла, також здійснюється термомеханічна обробка в камері обробки маслоутворювача для регулювання пластичності готового продукту.

Маслоутворювачі широко використовуються в лініях по виробництву легких, м’яких і комбінованих масел.

Маслоутворювач призначений для переробки високожирних вершків у вершкове масло на заводах маслоробної промисловості. Процес перетворення високожирних вершків у вершкове масло в пластинчастому маслоутворювачі протікає в дві стадії.

На першій стадії вершки поступають в охолоджувач, що є стислим пакетом пластин в комплекті з ножами, надітими на приводний вал редуктора. Ущільнення пластин між собою здійснюється гумовими кільцями, стиснення пакету - спеціальними гайками, за допомогою нажимної плити. Хладоносій по каналах, утворених втулками продуктових пластин, поступає у внутрішню порожнину охолоджуючих пластин зсередини і через такі ж канали виводиться з них. В ньому вершки охолоджуються до 11... 14 °С. В області температур нижче 22 °С починається затвердіння високоплавких трігліцеридів молочного жиру, яке викликає швидке руйнування емульсії. На виході з охолоджувача ступінь руйнування емульсії досягає 95...97%.

Друга стадія процесу проходить в оброблювальнику, усередині якого нерухомо закріплений відбивач з текстурной гратами, а на валу - трилопатева мішалка, під впливом якої відбувається механічна обробка продукту для додання йому оптимальних структурно-механічних властивостей, при цьому підвищується його температура до 15...18 °С. Тут здійснюється масове твердіння трігліцеридів молочного жиру. Інтенсивність механічної обробки, стабільна підтримка технологічних параметрів процесу – основні чинники отримання масла, що має хорошу консистенцію і високу термостійкість.

Технічна характеристика маслоутворювача представлена в таблиці.

Таблиця  - Технічна характеристика маслоутворювачів

Характеристика

ТОМУ-2М

Я7-ОМ-3Т

Продуктивність по маслу

сладкослівочному

700

800

любительському

650

750

селянському

550

650

Температура вершків на вході

75

75

Температура масла на виході

16

16

Споживання холоду, кВт

35

35

Температура розсолу/води

-3,5

-3,5

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить

По темам:

История Украины

Культурология

Высшая математика

Информатика

Охотоведение

Статистика

География

Военная наука

Английский язык

Генетика

Разное

Технологиеские темы

Украинский язык

Филология

Философия

Химия

Экология

Социология

Физическое воспитание

Растениевосдство

Педагогика

История

Психология

Религиоведение

Плодоводство

Экономические темы

Бухгалтерские темы

Маркетинг

Иностранные языки

Ветеринарная медицина

Технические темы

Землеустройство

Медицинские темы

Творчество

Лесное и парковое хозяйство