Статьи по растениеводческим темам
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Рейтинг 0.00 (0 Голоса)

Карточка для помологічного описування сортів та гібридів абрикоса

Назва сорту або гібриду _______________________ Місцезнаходження дерев що описуються

Рік висіву _____________ Рік садіння _____________ Дата знімання плодів ___________ початок дозрівання/кінець дозрівання

Дерево

 

За силою росту: Слабке, середньої сили, сильне

За формою росту: пряме, слабко розлоге, розлоге, розлоге, дуже розлоге, поникле

Переважаюче розташування генеративних бруньок: на плодових гілочках, на плодових гілочках і річних пагонах, на річнх пагонах.

Молодий пагін: антоціанове забарвлення верхівки (визначається на пагонах довжиною 10 – 15 см): слабке, помірне, сильне.

Однорічний пагін

Сочевички: мало, середня кількість, багато; непомітні, ледь помітні, помітні.

Розміри основи генеративних бруньок: малі, середні, великі

“Пірчастість”: слабка, помітна, сильна.

Квітконосний пагін (відношення кількості генеративних бруньок до кількості вегетативних бруньок): мале, середнє, велике.

Листок

Відношення довжини черешка до довжини листкової пластинки: мале, середнє, велике

Колір восени: жовтий, жовтувато-зелений, зелений, зелений, червонувато-жовтий, червонувато-зелений, червонуватий, темно-червоний

Листкова пластинка:

Відношення довжини до ширини: дуже мале, мале, середнє, велике, дуже велике

За розміром: дуже мала, мала, середня, велика, дуже велика.

Зелене забарвлення верхньої сторони: світле, помірне, темне

Форма основи: звужена, зрізана, слабо-серцевидна, серцевидна

Форма верхівки: коротко-загострена, середньо-загострена, подовжено-загострена

Кут верхівки: вузький гострий, широкий гострий, тупий

Надрізи з краю: округло-зубчасті, двічізазубрені, зубчасті, двічізубчасті

Хвилястість країв: слабка, помірна, сильна

Кут у поперечному перерізі (визначається на плодушках або при основі квітконосних пагонів): гострий, прямий або майже прямий, тупий, плоский (кут відсутній)

Черешок листа

За довжиною: короткий, середній, довгий

За товщиною: тонкий, середній, товстий

Антоціанове забарвлення верхньої частини: слабке, помірне, сильне; нижньої частини: відсутнє аб дуже слабке, слабке, помірне, сильне, дуже сильне

Переважаюча кількість залозок у більшості рослин: одна, дві – три, понад три.

Розміри залозок: дрібні, середні, великі

Квітка

Початок цвітіння: ранній, середній, пізній.

За розміром: дрібна, середня, велика.

Положення приймочки відносно пиляків: нижче, на одному рівні, вище

Пелюстка

За формою: обернено-еліптична, округла, широко-еліптична

Довжина нігтика: короткий, середній, довгий.

Плід

Час достигання: дуже ранній, ранній, середньопізній, пізній, дуже пізній.

За розміром: малий, середній, великий

За формою: вигляд збоку: округлий, трикутний, трапецієвидний, прямокутний; фронтальний вигляд: округлий, трикутний, трапецієвидний, прямокутний.

Відношення довжини до товщини: мале, середнє, велике.

Відношення висоти до ширини: вищий ніж ширший, висота і ширина однакові, ширший ніж вищий.

Симетрія відносно шва: переважно асиметричний, переважно симетричний

Глибина ямки плодоніжки: неглибока, середня, глибока.

Форма верхівки: заглиблена (втиснута), рівна (плеската), заокруглена, загострена.

Наявність гострої верхівки: відсутня, наявна

Структура поверхні: гладенька, злегка шишкувата

Основний колір шкірки: білий, від кремового до жовтого, світло-оранжевий, оранжевий, темно-оранжевий.

Інтенсивність антоціанового забарвлення шкірки: слабка, помітна, сильна.

Покриття шкірки антоціаовим забарвленням: мале, помірне, велике.

Характер антоціанового забарвлення шкірки: окремими плямами, рум’янцем, майже вся поверхня.

Забарвлення м’якуша: біле, кремове, світло-оранжеве, оранжеве, темно-оранжее.

Структура м’якуша: ніжна, проміжна, крупнозерниста.

Твердість м’якуша: м’ка, середня, тверда.

Маса кісточки у ньому: мала, середня, велика

Зростання кісточки з м’якушем: відсутнє, наявне.

Ступінь зростання кісточки із м’якушем: слабкий, помірний, сильний

Кісточка

За формою: округла, подовжена, витягнута

Гіркота висушеного ядра: відсутня, наявна.

Ступінь гіркоти: слабка, помірна, сильна.

 

Підпис: _____________________

Скачать файл Карточка для помологічного описування в фотмате zip

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить

По темам:

История Украины

Культурология

Высшая математика

Информатика

Охотоведение

Статистика

География

Военная наука

Английский язык

Генетика

Разное

Технологиеские темы

Украинский язык

Филология

Философия

Химия

Экология

Социология

Физическое воспитание

Растениевосдство

Педагогика

История

Психология

Религиоведение

Плодоводство

Экономические темы

Бухгалтерские темы

Маркетинг

Иностранные языки

Ветеринарная медицина

Технические темы

Землеустройство

Медицинские темы

Творчество

Лесное и парковое хозяйство

Агрономия

Преподавателям

Юридические темы

Google